قیمت جهانی نفت کاهش یافت

کدخبر: 2496 —
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا، در آستانه دور سوم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا و همچنین عدم قطعیت ناشی از تعرفه‌های جدید دولت ترامپ، حدود یک درصد کاهش یافت

به گزارش اقتصاد بر خط، قیمت نفت برنت با ۷۶ سنت معادل ۱.۰۶ درصد کاهش، به ۷۱ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۷۵ سنت معادل ۱.۱۰ درصد کاهش، به ۶۵ دلار و ۷۵ سنت در هر بشکه رسید.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز شنبه اعلام کرد که پس از لغو برنامه تعرفه قبلی دولتش توسط دیوان عالی آمریکا، تعرفه موقت واردات از همه کشورها را از ۱۰ درصد به ۱۵ درصد افزایش خواهد داد که حداکثر سطح مجاز طبق قانون است.

تونی سایکامور، تحلیلگر شرکت «آی جی مارکتس» گفت: «اخبار مربوط به تعرفه‌ها در طول آخر هفته، به برخی جریان‌های ریسک‌گریزی در صبح امروز منجر شده است که می‌توان آن را در قیمت طلا و معاملات آتی سهام آمریکا مشاهده کرد و این موضوع بر قیمت نفت خام تاثیر می‌گذارد.»

چین روز دوشنبه اعلام کرد که در حال ارزیابی کامل حکم تعرفه دیوان عالی آمریکا است و از واشنگتن خواست تا اقدامات تعرفه‌ای یکجانبه مرتبط اعمال شده بر شرکای تجاری خود را لغو کند.

این تصمیم تعرفه‌ای، نگرانی‌های فزاینده در مورد تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه را که باعث افزایش بیش از پنج درصدی قیمت نفت برنت و نفت آمریکا در هفته گذشته شده بود، تحت الشعاع قرار داد.

بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، روز یکشنبه گفت که ایران و آمریکا، روز پنجشنبه، در ژنو دور سوم مذاکرات هسته‌ای را برگزار خواهند کرد.

بر اساس گزارش رویترز، گلدمن ساکس پیش‌بینی کرد بازار جهانی نفت در سال ۲۰۲۶ با فرض عدم اختلال در عرضه، همچنان در مازاد عرضه باقی بماند و همزمان، با اشاره به کاهش ذخایر نفت کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، پیش‌بینی‌هایش از قیمت نفت برنت و نفت خام آمریکا برای سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۶ را با ۶ دلار افزایش، به ترتیب ۶۰ دلار و ۵۶ دلار در هر بشکه اعلام کرد.

با این حال، تحلیلگران گلدمن ساکس گفتند که لغو احتمالی تحریم‌ها علیه ایران و روسیه می‌تواند افزایش ذخایر نفتی و عرضه بیشتر را در بلندمدت تسریع کند و ریسک نزول ۵ دلاری و ۸ دلاری پیش‌بینی‌های قیمت‌های نفت در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۶ را ایجاد کند.